Anitsa Kronenberg

 

Anitsa Kronenberg is natuurgeneeskundig therapeut. Al van kinds af aan voelde ze zich nieuwsgierig naar de plantenwereld. Zodra ze een flora in handen kreeg begon ze uit te pluizen hoe de planten heetten die ze in haar omgeving, of op haar vakantie adressen, tegen kwam. Toen ze natuurgeneeskunde ging studeren kwam daar de kennis omtrent hun geneeskracht bij. Naast de medische basiskennis kwamen daar o.a. astrologie, numerologie, voeding en bloesemremedies aan bod.

 

In eerste instantie wilde ze natuurgenezer voor dieren worden. Toch kreeg ze een ‘mensen praktijk'. Al konden mensen met vragen over hun dieren altijd bij haar terecht. Na haar studie kwam de tarot op haar pad.

 

Anitsa heeft een aantal jaren les gegeven in natuurgeneeskunde waarbij ze lichamelijke problemen ook zo veel mogelijk benaderde vanuit de sociale, psychologische en spirituele benadering. De geboortedatum van iemand kan behulpzaam zijn om meer van de persoon te begrijpen. Graag ging ze met haar studenten naar kruidentuinen om op intuïtieve manier met de planten in contact te komen.

 

Ze heeft een tijd deel uitgemaakt van de redactie van de vakbladen van haar beroepsvereniging en een spiritueel tijdschrift en schreef er artikelen en interviews voor.

 

Toen ze begon met mediteren ging er een tot dan toe compleet onkenbare wereld voor haar open.

Ze kreeg beelden en ontmoette gidsen en andere niet stoffelijke levensvormen waar ze zelfs lessen van kreeg. Ze ontdekte dat intelligent bewustzijn niet voorbehouden is aan de mensheid. Intelligent bewustzijn is overal. Niet alleen in mensen, ook in dieren, natuurwezens, planten, stenen en niet stoffelijke wezens.

 

Tijdens de helingen die ze doet, blijkt dat mensen veel meer ‘zijn’ dan de persoon in hun huidige leven en dat alle ervaringen, vooral traumatische, meegenomen worden in het huidige bestaan.

 

Naast natuurgeneeskunde krijgen schouwen en helen een steeds grotere rol in haar praktijk. Daarnaast begeleidt ze mensen op hun eigen innerlijke reis, een methode die uit het Altai sjamanisme stamt.

 

Ze combineert praktische kennis met informatie die tijdens helingen uit die andere wereld tot haar komt. Ze beseft dat ze nooit uitgekeken of uitgeleerd raakt in de veelheid van mogelijkheden die die andere wereld te bieden heeft.

 

Anitsa voelt zich geroepen om andere mensen zich van deze oneindige wereld bewust te maken opdat ieder mens zich verbonden mag voelen met het bewustzijn in de schepping en vriendschap kan sluiten met wezens uit deze werelden en inzichten mag ontvangen. Al was het alleen maar om de natuur en onze prachtige planeet met meer respect en voorzichtigheid te behandelen.

 

Titels

 

AuteurISBNTitelPrijs
Anitsa Kronenberg9789079995363Op reis door visioenenland€ 19.99